OPSKRIFT: SNAPS MED SKUD FRA RØDGRAN

Opskriften på snaps med skud fra rødgran er nem at lave derhjemme; men du har kun et ’vindue’ på en til to uger til at plukke de spæde skud …

De smukke lysegrønne skud på rødgranen er et skønt forårstegn.
Vi samler hvert år de spæde skud og laver en frisk snaps med noter af citrus.
Opskriften er nem at lave derhjemme; men du har kun et ’vindue’ på en til to uger til at plukke de spæde skud …

OPSKRIFT PÅ SNAPS MED SKUD FRA RØDGRAN

1 flaske Brøndum Klar Snaps eller vodka (70 cl)
3 dl spæde skud fra rødgran
Tjek granskuddene for insekter, skyl dem i vand og tør dem i en salatslynge.
Hæld derefter granskuddene i et lufttæt syltetøjsglas sammen med snapsen.
Lad snapsen trække i et mørkt lokale i to til fire uger afhængig af, hvor stærk du vil have smagen af gran.
Filtrer snapsen i en fin sigte eller et kaffefilter.
Snapsen er drikkeklar med det samme; den bliver mere blød og aromatisk, jo længere den lagrer.

TIP 1: EN MERE KRYDRET SNAPS

Tilsæt eventuelt fem-seks skud fra et fyrretræ for en lidt mere kraftig og krydret snaps.

TIP 2: SNAPS TIL JULESÆSONEN

Frys granskuddene ned og lav snapsen i slutningen af oktober.
Så er snapsen klar – og stadig fuld af kraft og gransmag – til julesæsonen.
Snapsen smager dejligt til kraftige kødretter og al slags julemad.