OPSKRIFT: SNAPS MED HYLDEBLOMST

Du kan finde hyldeblomster mange steder i naturen, og det er nemt at lave sin egen aromatiske snaps med hyldeblomst.

Den søde duft af nektaren fra de smukke hvide hyldeblomster bringer minder om solfyldte sommerdage og lyse sommernætter; og den aromatiske saft fra hyldeblomsterne er blevet en af sommerens mest populære drikke i Danmark.
Vi laver en voksenversion, hvor vi lader hyldeblomsterne trække sammen med økologisk citronskal til en dejlig aromatisk sommersnaps.

OPSKRIFT PÅ SNAPS MED HYLDEBLOMST

1 flaske (700 ml) vodka eller Brøndum Klar snaps
5 hyldeblomstskærme
1 økologisk citron

Klip de groveste stængler af hyldeblomstskærmene og tjek blomsterne grundigt for insekter (du kan eventuelt skylle dem i vand og tørre dem forsigtigt i et viskestykke).
Læg blomsterne i et syltetøjs- eller patentglas med lufttæt låg.
Skræl den gule skræl fra citronen med en kartoffelskræller og læg skrællen i syltetøjsglasset. Det er vigtigt, at du får så lidt så muligt af den hvide hinde med, da hinden smager let bittert og ikke syrligt frisk som den gule skræl.
Hæld vodkaen eller snapsen i syltetøjsglasset og luk glasset med låg.
Stil glasset et mørkt sted, og lad snapsen trække to til syv dage. Jo længere din snaps trækker, jo mere smag får den.
Filtrer snapsen i en fin sigte eller et kaffefilter.
Snapsen vinder ikke specielt ved lagring; den bliver godt nok mere rund i smagen efter tre til seks måneder, til gengæld mister den noget af sin syrlige friskhed.

Vi anbefaler hyldeblomstsnaps til …

Hyldeblomstsnapsen smager særligt godt til smørrebrød med fisk, som Kronborgs gravad laks med limecreme eller friskpillede rejer med mayonnaise og citron.

Her kan du plukke hyldeblomst

Hvis du ikke har adgang til et hyldeblomst-træ, så tjek Politikens guide til, hvor du kan plukke hyldeblomster (i Københavnsområdet).