OPSKRIFT: STEGT SILD MED ”KNUST” KARTOFFELSALAT, URTEOLIE OG KAPERS

De kolde måneder kalder på smørrebrødet, der er lidt kraftigere i smagen og fylder lidt mere i maven. Måske derfor er denne stegte sild med ”knust” kartoffelsalat, urteolie og kapers er en populær tavleret på den kolde årstid.

De kolde måneder kalder på lidt kraftigere retter; og vores stamgæster elsker denne version af den klassiske stegte sild.

STEGTE SILD MED ’KNUST’ KARTOFFELSALAT, URTEOLIE OG KAPERS
(10 stykker smørrebrød)

Stegte sild
10 sildefileter (cirka 1 kilo)
1 bdt dild, fint hakket
10 teskefulde Dijonsennep
Salt & peber
Rugmel
Smør

’Knust’ kartoffelsalat
15 små kartofler
Creme af
1 dl mayonnaise (gerne hjemmelavet)
½ dl creme fraiche 38 %
20 gram revet peberrod
2 spiseskefulde Dijonsennep
1 løg, fint hakket
Purløg, fint hakket
Salt & peber

Urteolie
1 dl olivenolie
1 håndfuld krydderurter (hvad du har i køleskabet)
Salt og peber
Sukker og vineddike
Purløg, fint hakket
Blomsterkapers, halverede
10 skiver groft rugbrød
Smør

Urteolie
Blend olivenolien med krydderurterne. Smag til med salt og peber og rund smagen af med lidt sukker og vineddike.
Urteolien kan holde sig cirka to uger i køleskab.

’Knust’ kartoffelsalat
Bland alle ingredienserne til cremen til kartoffelsalaten. Smag cremen til med salt og peber.
Kog kartoflerne, så de stadig har bid. Lad dem køle af og ’knus’ dem med hånden.
Bland kartoflerne i cremen.
Kartoffelsalaten kan holde sig to til tre dage i køleskab.

Stegte sild
Dæk køkkenbordet med plastfilm og læg sildene ud på bordet – udfoldede og med skindsiden nedad.
Rør dilden sammen med dijonsennepen, og smør indersiden af sildene med blandingen. Krydr med salt og peber. Fold sildene sammen, og vend dem i rugmel.
Steg sildene på begge sider i smør ved medium varme – cirka to minutter på hver side.

Anretning
Læg sildene på portionstallerkener og læg kartoffelsalaten ovenpå sildene. Dryp en cirkel af urteolie rundt om silden. Pynt kartoffelsalaten med purløg og blomsterkapers.
Servér med rugbrød og smør.

Drikkevarer
Vi nyder gerne en hjemmelavet snaps og en iskold Bombay IPA fra Nørrebro Bryghus til den stegte sild.

TIP 1
Lav urteolien og den ’knuste’ kartoffelsalat i forvejen (for eksempel dagen før) og sæt dem i køleskab. Så skal du kun koncentrere dig om at stege sildene, når du skal servere smørrebrødet.
Husk at tage urteolien og kartoffelsalaten ud af køleskabet cirka en time, før du skal servere smørrebrødet, så det får stuetemperatur.

TIP 2
Lav dobbelt portion af den ’knuste’ kartoffelsalat, hvis du ønsker en mere mættende frokostret.