’Snapsemaden’ har IKKE fået sit navn, fordi den bliver lavet med snaps, men derimod, fordi den nærmest kalder på en lille en …
Vores ’snapsemad’ bliver lavet med gammeldags marineret sild og en syrlig purløgscreme – og ’snapsemaden’ smager selvfølgelig endnu bedre med nye – gerne danske – kartofler.
Find opskriften nedenfor – eller nyd danskernes sommerfavorit til en hyggelig frokost på Restaurant Kronborg.
Opskrift på Kronborgs ’snapsemad’
Ingredienser:
1 kilo nye kartofler
10 skiver groft rugbrød
6-8 fileter af gammeldags modnede sild, skåret i tynde skiver eller tern (cirka 50 gram sild per stykke smørrebrød)
Purløgscreme:
1 bundt frisk purløg
2 dl creme fraiche 38 %
2 dl mayonnaise (gerne hjemmelavet)
Saften fra 1 citron
Salt og peber
Pynt:
1/2 bdt. purløg, klippet fint
1 dl friterede kapers
Kog kartoflerne til de er møre, lad dem køle af og skær dem i skiver.
Skyl purløgene og dup dem tørre.
Hak purløgene fint og bland dem med citronsaften, creme fraichen og mayonnaisen.
Smag til med salt og peber.
Smør rugbrødet med smør og læg kartoffelskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér purløgscremen og sildefileterne ovenpå kartoflerne og pynt med den fint klippede purløg og de friterede kapers.
Alternativ:
Skær sildene i tern og bland dem i purløgscremen, så får du det, svenskerne kalder ”gubbröra” (eller ”gammelmandsmiks”), som smager fantastisk oven på nye kogte kartofler – eller bare som sildesalat på et stykke rugbrød.
Aktiv tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let
Opskriften blev oprindeligt bragt på Euroman/Gastro.dk.
Foto af Chris Tonnesen