OPSKRIFT: SNAPS MED BØGESKUD

Det er nemt at lave snaps af årets første bøgeskud; men du skal være hurtig med at få plukket skuddene, lige når bøgen springer ud …

Når bøgen springer ud, er foråret for alvor kommet til Danmark.
Vi plukker hvert år de første bøgeskud og laver denne friske, aromatiske snaps med bøgeskud .
Opskriften er nem – men du skal være parat til at plukke bøgeskuddene, lige når bøgen er sprunget ud …

SNAPS MED BØGESKUD

1 flaske Brøndums Klar Snaps (70 cl)
½ liter bøgeskud og/eller helt nyudsprungne blade

Kom bøgeskud og/eller de nyudsprungne blade i et glas med patentlåg og hæld snapsen over.
Dæk til med et lufttæt låg.
Lad snapsen trække et mørkt sted i to uger.
Filtrer snapsen i en fin sigte og derefter i et kaffefilter.
Snapsen holder sin friske smag et par måneder, derefter bliver den mere blød og rund i smagen.

SERVERINGSFORSLAG
Vi serverer gerne snapsen til rosastegt lever eller til et stykke traditionelt dansk smørrebrød, for eksempel en æggemad.

TIP
Hvis du ikke kan få Brøndums Klar Snaps, smager snapsen også fint, hvis du laver den på vodka.