OPSKRIFT: SILD MED CREME AF ÆBLE OG PURLØG

De fleste traditionelle danske frokoster begynder med en sildemad. Vi udviklede denne smagsfyldte sild til vores smørrebrødsmenu under temaet Taste of Copenhagen til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.

Vi udviklede en sild med creme af æble og purløg – og masser af smag – til den smørrebrødsmenu, vi serverede til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.
Silden blev så populær, at vi puttede den på vores sommerplatte på tavlen.
Men nu er sommeren – og silden – slut, så hvis du savner den smagsfyldte sild, kommer opskriften her …

OPSKRIFT PÅ SILD MED CREME AF ÆBLE OG PURLØG

Ingredienser:
1 kg saltede sild, hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
3 dl creme fraiche 38 %
1 dl mayonnaise, gerne hjemmelavet
2 spsk. flydende honning, gerne akaciehonning
2 æbler
1 dl hakket purløg (cirka ½ bundt)
Salt & peber

Pynt
3 æg
½ rødløg, hakket fint
Friske krydderurter, for eksempel purløg
10 skiver groft rugbrød & andefedt

Tilberedning
Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
Skyl purløg og æbler og hak begge dele fint.
Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør purløg, æbler samt honning i.
Smag til med salt og peber.
Læg sildefileterne lagvis med cremen i en beholder eller skål.
Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil den i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
Kog æggene i knap 7 minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
Når du serverer sildene, kan du enten skære fileterne i stykker på 4-5 centimeter og arrangere dem på det smurte brød. Eller – som vi gør – portionsanrette de hele sildefileter og lade dine gæster selv smøre brødet.
I begge tilfælde pynter du med æg, hakket rødløg og friske krydderurter.

TIP
Det er let at salte sine egne sild – og de smager bare bedre!
Du klipper hoved og hale af 1 kg sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige saltsild med ”bid”.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler en klassisk klar snaps, for eksempel en Kronborg akvavit fra Helsingør Spritfabrikker, og en let, drikkevenlig Böhmer Pilsner fra Nørrebro Bryghus til sildene.

Opskriften på sild med æble, purløg og ”smilende æg” blev bragt første gang på Danmarks bedste madblog (de har papir på det ;-)) Gastromand.dk