Opskrift: Sild marineret i honning og havtorn

Vi genskaber smagen af nordisk sommer i vores 5-retters smørrebrødsmenu til madfestivalen Copenhagen Cooking 2014. Du finder opskriften på de hjemmesaltede sild med honning og havtorn nederst på denne side – eller i augustnummeret af madmagasinet MAD & VENNER.

”Det bliver næsten ikke mere ikonisk end et stykke højtbelagt smørrebrød, en øl i det store glas og en snaps i det lille,” skriver det populære madmagasin MAD & VENNER i deres augustnummer.
MAD & VENNER bringer opskrifterne til den 5-retters smørrebrødsmenu, vi har skabt til madfestivalen Copenhagen Cooking 2014 – perfekt til en afslappet frokost med vennerne.
Find MAD & VENNER hos din bladhandler, læs opskriften på vores hjemmesaltede sild, marineret i honning og havtorn, nedenfor – eller nyd de lækre sild til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg under Copenhagen Cooking 2014.

Opskrift på hjemmesaltede sild marineret i honning og havtorn

Ingredienser:
4 saltede sild, hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
4 skiver groft rugbrød & andefedt

Krydderier
2 rødløg, fint hakket
2 tsk stødt allehånde
10 hele nelliker
1 dl hele havtornbær (eventuelt fra frost)

Lage
3 dl vand
4 dl lagereddike
3 dl sukker
1 dl flydende blomsterhonning, gerne akacie

Pynt
Skiver af rødløg
Frisk dild

Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
Hæld ingredienserne til lagen i en gryde og bring den i kog. Sluk for gryden og lad lagen køle af i køleskab.
Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
Skær sildefileterne i stykker på 4-5 centimeter.
Læg sildefileterne lagvis med krydderierne i en beholder eller skål. Hæld den afkølede lage over sildene. Sæt låg på beholderen /dæk skålen med plastfilm og stil den i køleskab i minimum 2 døgn, før du serverer silden.
Arranger sildestykkerne på det smurte brød.
Pynt med skiver af rødløg og den friske dild.

Hjemmesaltede sild
Hvis du vil salte dine egne sild, som vi gør på Restaurant Kronborg, klipper du hoved og hale af fire sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige, saltede sild med ”bid”.

 

Drikkevarer
Vi anbefaler en frisk, syrlig havtornsnaps og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus til sildene.

Opskriften blev bragt i madmagasinet MAD & VENNER i august 2014.
Foto af Martin Kaufmann