Opskrift: Saftige stegte sild i eddike på Spiseliv.dk

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson har opdateret sin bedstemors opskrift på stegte sild med friske krydderurter, der raffinerer den syrlige eddikesmag. Du finder Jimmis opskrift på de saftige stegte sild på websitet Spiseliv.dk – eller nederst på denne side.

”’Jeg syntes, at mine stegte sild var de bedste i Danmark – indtil jeg smagte jeres …,’ udbrød en gæst spontant, da han smagte Restaurant Kronborgs stegte sild.
Køkkenchef Jimmi Bengtsson har opdateret sin bedstemors opskrift på stegte sild med friske krydderurter, der raffinerer den syrlige eddikesmag,” skriver websitet Spiseliv.dk.

Du finder Jimmis opskrift på stegte sild i eddike på Spiseliv.dk eller nedenfor.

Flere saftige stegte sild i eddike
Nyd også et stykke smørrebrød med Kronborgs stegte sild Restaurant Kronborg.
Og lad gerne silden ’svømme’ i en Jacobsen Saaz Blonde.

Opskrift på stegte sild i eddike

Ingredienser:
1 kg ferske sild (dobbeltfileter)

Lage:
6 dl vand
¾ dl Perstorp eddike (24 %)
250 g brun farin
½ spsk. salt
2-3 laurbærblade
5 nelliker
5 hele sorte peberkorn

Krydderier:
½ dl Dijonsennep
1 bundt dild
1 bundt persille
¼ kg hakkede gulerødder
½ kg hakkede løg

Panering:
Halvt rugmel, halvt rasp

Pynt:
Pandestegte løg

Rens sildene og skær finnerne af. Smør fileterne på indersiden med Dijonsennep og drys dem med dild og persille. Vend fileterne i blandingen af rugmel og rasp og steg dem i smør i to-tre minutter på hver side ved middelhøj varme.

Bland ingredienserne til lagen en i en gryde og lad dem koge op.
Tag gryden fra ilden og lad lagen køle af.

Læg sildene lagvist med gulerødder og løg i et fad. Hæld den afkølede lage over de lune fileter og lad dem køle af. Lad fileterne trække i lagen i to-tre døgn.

Servér de stegte sild som frokostret på groft rugbrød. Sildene kan lunes let i ovnen før servering, men de smager ligeså godt kolde. Pynt sildene med lune pandestegte løg og eventuelt frisk dild og kapers. Nyd gerne de stegte sild med en Jacobsen Saaz Blonde.

Foto af Mira Arkin Spiseliv.dk.