Opskrift: Røget laks med rygeost og fennikel på Gastro.dk

Den råmarinerede fennikel giver syrlighed og et sprødt crunch som kontrast til den fede, bløde laks og cremen af rygeost. Du finder opskriften nederst på siden.

Vi serverede den røgede laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel til nordisk sommer-platten til Copenhagen Cooking 2013. Laksen blev så populær, at vi både har sat den på tavlen og serverer den som del af vores efterårsplatte.
Hvis du har lyst til at lave det populære stykke smørrebrød derhjemme, finder du opskriften på Gastro.dk – eller nedenfor.
Du er selvfølgelig også velkommen til at nyde laksen til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på røget laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel

Ingredienser:

10 skiver lyst brød
30 skiver røget laks – gerne håndrøget (cirka 100 gram laks per stykke smørrebrød)

Creme af rygeost:
2 dl rygeost (uden kommen)
2 dl creme fraiche 38 %
Salt og peber

Råmarineret fennikel
1 fennikel
1 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand

Pynt:
Frisk dild

Lad sukker, eddike og vand koge op og derefter køle af.
Skær fenniklen i fine stave og put dem i den afkølede marinade.
Lad fenniklen marinere i køleskab i mindst et døgn.
Rør rygeosten sammen med creme fraichen og smag til med salt og peber.
Smør brødet med smør og læg lakseskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér cremen og fenniklen ovenpå lakseskiverne og pynt med dilden.

Aktiv tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 døgn
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let

Foto af Chris Tonnesen