Vi serverede den røgede laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel til nordisk sommer-platten til Copenhagen Cooking 2013. Laksen blev så populær, at vi både har sat den på tavlen og serverer den som del af vores efterårsplatte.
Hvis du har lyst til at lave det populære stykke smørrebrød derhjemme, finder du opskriften på Gastro.dk – eller nedenfor.
Du er selvfølgelig også velkommen til at nyde laksen til en hyggelig frokost på Restaurant Kronborg.
Opskrift på røget laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel
Ingredienser:
10 skiver lyst brød
30 skiver røget laks – gerne håndrøget (cirka 100 gram laks per stykke smørrebrød)
Creme af rygeost:
2 dl rygeost (uden kommen)
2 dl creme fraiche 38 %
Salt og peber
Råmarineret fennikel
1 fennikel
1 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand
Pynt:
Frisk dild
Lad sukker, eddike og vand koge op og derefter køle af.
Skær fenniklen i fine stave og put dem i den afkølede marinade.
Lad fenniklen marinere i køleskab i mindst et døgn.
Rør rygeosten sammen med creme fraichen og smag til med salt og peber.
Smør brødet med smør og læg lakseskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér cremen og fenniklen ovenpå lakseskiverne og pynt med dilden.
Aktiv tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 døgn
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let
Foto af Chris Tonnesen