Røget laks er en elsket dansk delikatesse. Vi serverer laksen med cremet rygeost, der får modspil af sprød råmarineret fennikel.
Find opskriften nedenfor.
Eller nyd vores gæsters sommerfavorit til en hyggelig frokost på Restaurant Kronborg.
Opskrift på røget laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel
Ingredienser:
10 skiver lyst brød
30 skiver røget laks – gerne håndrøget (cirka 100 gram laks per stykke smørrebrød)
Creme af rygeost:
2 dl rygeost (uden kommen)
2 dl creme fraiche 38 %
Salt og peber
Råmarineret fennikel
1 fennikel
1 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand
Pynt:
Frisk dild
Lad sukker, eddike og vand koge op og derefter køle af.
Skær fenniklen i fine stave og put dem i den afkølede marinade.
Lad fenniklen marinere i køleskab i mindst et døgn.
Rør rygeosten sammen med creme fraichen og smag til med salt og peber.
Smør brødet med smør og læg lakseskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér cremen og fenniklen ovenpå lakseskiverne og pynt med dilden.
Aktiv tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 døgn
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let