OPSKRIFT: LET GRILLET OKSEMØRBRAD MED BEARNAISEMAYO’ OG STEGTE TOMATER

Vores let grillede oksemørbrad med bearnaisemayo’ og stegte tomater er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det. Inspirationen har vores køkkenchef Jimmi Bengtsson fundet i den evige favorit: Bøf med bearnaisesovs.

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af den evige favorit, bøf med bearnaisesovs, til dette populære stykke. Det er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det …

LET GRILLET OKSEMØRBRAD MED BEARNAISEMAYO’ OG STEGTE TOMATER

Til fire serveringer

Oksemørbrad
Fire steaks af oksemørbrad (cirka 100 gram pr. stk.)

Béarnaisemayo’
½ dl mayonnaise (helst hjemmelavet)
2 tsk syltet estragon, hakket fint
1 tsk god dijonsennep
Salt og peber

Stegte cherrytomater
8 cherrytomater med stilk
1 spsk smør
Salt og peber

Pynt
4 salatblade, gerne romainesalat
Friske krydderurter, for eksempel brøndkarse

4 skiver groft rugbrød, smurt med smør

Oksemørbrad
Krydr steaksene med salt og peber og steg dem et til to minutter på hver side ved middel varme. Lad steaksene hvile, lige så længe de har været på panden og skær dem derefter i tynde skiver på langs.

Bearnaisemayo’
Rør dijonsennepen og den syltede estragon ud i mayonnaisen og smag til med salt og peber.

Stegte tomater
Smelt smørret på en varm pande og steg tomaterne to-tre minutter, til de får farve. Krydr tomaterne med salt og peber.

Anretning
Arranér den skivede oksemørbrad på det smurte rugbrød. Placér salatbladet oven på oksemørbraden og top med to-tre spiseskefulde bearnaisemayo (brug gerne en tyllesprøjte), to cherrytomater og lidt friske krydderurter.

TIP 1
Hvis du vil have stykke med lidt mere ”riv i næsen”, høvler du lidt frisk peberrod henover stykket, før du serverer det.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler gerne en Bombay Pale Ale fra Nørrebro Bryghus og en klassisk Kronborg Akvavit til den let grillede oksemørbrad.