OPSKRIFT: KØLLE AF SOMMERBUK MED STIKKELSBÆRKOMPOT OG RIBS

Sæsonen for sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi anbefaler en kraftig, aromatisk hvidtjørneakvavit, og en mørk fyldig King’s County Brown Ale fra Nørrebro Bryghus til sommerbukken.

Sæsonen for den danske sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi serverer gerne sommerbukken som smørrebrød med en syrlig stikkelsbærkompot og let sukrede ribs.

Opskrift på ”Kølle af sommerbuk med stikkelsbærkompot og ribs”

KØLLE AF SOMMERBUK MED STIKKELSBÆRKOMPOT OG RIBS

Ingredienser:
1 udbenet kølle af sommerbuk, cirka 1 ½ kg
Salt & friskkværnet peber

12 skiver groft rugbrød & smør

Stikkelsbærkompot
1/2 kg stikkelsbær
1/2 dl vand
75 gram syltesukker med pektin
½ vaniljestang

Ribs (råsyltede)
2 dl ribs
2 dl vand
1 dl sukker

Pynt
Frisk brøndkarse eller ærteblomst

Tilberedning

Sommerbuk
Puds sommerbukken af for fedt, gnid den i salt & peber, og pak den ind i plastfilm.
Lad bukken langtidsstege i en ovn ved 120 grader i cirka 1 time. Den er færdig, når den når en kernetemperatur på 65 grader. Tag bukken ud af ovnen og lad den køle af på et spækbræt.

Stikkelsbærkompot
Skyl bærrene og nip blomsterne af.
Hæld halvdelen af bærrene og vandet i en gryde og bring det i kog. Lad det koge, til det får den konsistens, du ønsker (cirka 10 minutter). Tilsæt derefter resten af bærrene, sukkeret og den halve vaniljestang og lad det koge i cirka 5 minutter.
Lad kompotten køle af, fjern vaniljestangen og smag kompotten til med sukker.
Kom kompotten i en beholder med et lufttæt låg, og stil den i køleskabet, til den skal bruges.

Ribs
Hæld vand og sukker i en gryde, lad det koge op og lad det derefter køle af.
Skyl ribsene – de skal ikke ribbes – tør dem forsigtigt og læg dem i sukkerlagen.
Kom ribsene og sukkerlagen i en beholder med et lufttæt låg, og stil beholderen i køleskabet, til ribsene skal bruges.

Servering
Skær sommerbukken i tynde skiver og arranger skiverne på det smurte rugbrød.
Placér to spiseskefulde stikkelsbærkompot midt på sommerbukken.
Pynt med brøndkarse eller ærteblomst og ribs (uden sukkerlage).

DRIKKEVARER
Vi anbefaler en kraftig, aromatisk hvidtjørneakvavit, og en mørk fyldig King’s County Brown Ale fra Nørrebro Bryghus til sommerbukken.