Opskrift: Kartoffelmad med røget laks og urtecreme

De lækre, nye kartofler får selskab af røget laks og hjemmelavet urtecreme, når vores køkkenchef Jimmi Bengtsson nyfortolker danskernes sommerfavorit. Du finder Jimmis opskrift på kartoffelmad med røget laks og urtecreme nederst på denne side – eller på websitet Gastro.dk.

Vi fejrer de nye kartofler med en række spændende kartoffelmadder. Som altid prøver vi at leve op til de klassiske krav til smørrebrød: Blødt og sprødt kombineret med surt, salt, bittert, sødt og et strejf af den forkætrede umami …
En af vores favoritter er kartoffelmad med røget laks og urtecreme. Brug gerne en af sæsonens mest populære råvarer, ramsløg, i urtecremen.
Find opskriften nedenfor – eller nyd den gode kartoffelmad til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på kartoffelmad med røget laks og urtecreme

Ingredienser:
1 kilo nye kartofler
10 skiver groft rugbrød
20 skiver røget laks af god kvalitet

Urtecreme:
1-2 bundter friske krydderurter efter smag, for eksempel purløg, dild, kruspersille og/eller ramsløg
2 dl creme fraiche 38 %
2 dl mayonnaise (gerne hjemmelavet)
2-3 ansjoser
2 spsk. kapers
Saften fra 1 citron
1 spsk. rapsolie
Salt og peber

Pynt:
Frisk dild, brøndkarse eller ramsløg

Kog kartoflerne til de er møre, lad dem køle af og skær dem i skiver.
Skyl urterne og dup dem tørre.
Pil stilkene fra urterne og blend dem med citronsaften, ansjoserne, 1 spsk. kapers og olien.
Hak bladene fra urterne og bland dem creme fraichen, 1 spsk. kapers og mayonnaisen.
Hæld de blendede stilke i creme fraiche-blandingen og smag til med salt og peber.
Smør rugbrødet med smør og læg kartoffelskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér urtecremen og den røgede laks ovenpå kartoflerne og pynt med dild, brøndkarse eller ramsløg.

Aktiv tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let

Opskriften blev oprindeligt bragt på Euroman/Gastro.dk.
Foto af Chris Tonnesen