Opskrift: Kartoffelmad med ovnbagt skinke og creme af rygeost

De saftige, nye danske kartofler får selskab af knasende sprød ovnbagt skinke og cremet rygeost, når vores køkkenchef Jimmi Bengtsson nyfortolker danskernes forårsfavorit. Find opskriften på kartoffelmadden nederst på siden – eller på websitet Gastro.dk.

Vi eksperimenterer hvert forår med at forny et af danskernes klassiske stykker favoritsmørrebrød: Kartoffelmadden.
Her bager vi den røgede skinke i ovnen, så den giver den en fin, knasende sprød og lidt salt, kontrast til de saftige nye kartofler og den cremede rygeost.
Find opskriften nedenfor – eller nyd danskernes forårsfavorit til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på kartoffelmad med ovnbagt røget skinke og creme af rygeost

Ingredienser:
1 kilo nye kartofler
10 skiver groft rugbrød
10 skiver røget skinke (cirka 25 gram skinke per stykke smørrebrød)

Creme af rygeost:
2 dl rygeost – med eller uden kommen efter smag
1 dl creme fraiche 38 %
Salt og peber

Pynt:
½ bdt purløg, klippet fint
1 bdt radiser, skåret i tynde skiver

Kog kartoflerne til de er møre, lad dem køle af og skær dem i skiverRist skinken i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader, til den bliver sprød.
Rør rygeosten sammen med creme fraichen og smag til med salt og peber.
Smør rugbrødet med smør og læg kartoffelskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér cremen af rygeost og den ovnbagte skinke ovenpå kartoflerne og pynt med purløg og radiser.

Aktiv tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let

Opskriften blev oprindeligt bragt af Euroman/Gastro.
Foto af Chris Tonnesen