Opskrift: Kartoffelmad med mormorsalat og friterede ansjoser

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson tvistede danskernes elskede kartoffelmad – og stamgæsterne fik en ny favorit. Du finder Jimmis opskrift på kartoffelmad med mormorsalat og friterede ansjoser nederst på denne side – eller på websitet Gastro.dk.

Vi har lagt os i selen for at forny danskernes sommerfavorit: Kartoffelmadderne. Samtidig forsøger vi at opfylde de klassiske krav til smørrebrød: Det skal kombinere blødt og sprødt med surt, salt, bittert, sødt og et strejf af den forkætrede umami …
Et af eksperimenterne er særligt populært blandt vores stamgæster: Kartoffelmad med mormorsalat og friterede ansjoser.
Find opskriften nedenfor – eller nyd de populære kartoffelmadder til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på kartoffelmad med mormorsalat og friterede ansjoser

Ingredienser:
1 kilo nye kartofler
10-20 sprøde salatblade – gerne romaine- eller hjertesalat
10 skiver groft rugbrød

Dressing:
1 dl piskefløde
Saft af ½ citron
½ spsk. Dijon sennep
Salt, peber og sukker efter smag

Pynt:
20 ansjoser (i olie)
Hvedemel
Tempuradej
Pankorasp
Eventuelt dild og rødløg

Kog kartoflerne til de er møre, lad dem køle af og skær dem i skiver.
Skyl salaten og dup den tør.
Hæld citronsaft og sennep i piskefløden.
Pisk blandingen til den skummer let og har en konsistens (cremet), som du kan lide.
Smag til med salt, peber og sukker efter smag.
Vend salatbladene i dressingen.
Vend først ansjoserne i hvedemel, dyp dem derefter i tempuradej og til sidst i pankorasp.
Dybsteg ansjoserne i fritureolie ved 180 grader i cirka to minutter.
Smør rugbrødet med smør.
Læg salatbladene på det smurte rugbrød og arrangér kartoffelskiverne ovenpå salaten.
Pynt med ansjoserne og eventuelt en stilk frisk dild og rødløg i tynde skiver.

Aktiv tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Medium

Opskriften blev oprindeligt bragt på Euroman/Gastro.dk.
Foto af Chris Tonnesen