OPSKRIFT: FRISKKOGT TORSKEROGN MED MAYONNAISE OG REJER

Frisk torskerogn er en af danskernes vinterfavoritter. Torskerognen er frisk, enkel og lækker, når den bliver serveret som smørrebrød med håndpillede rejer, hjemmelavet mayonnaise, citron og dild.

Vi serverer den friskkogte torskerogn, en af vores vinterfavoritter, med håndpillede grønlandske rejer, hjemmelavet mayonnaise, citron og dild. Enkelt, friskt og lækkert.

Friskkogt torskerogn med håndpillede rejer, mayonnaise, citron og dild

To stykker

Ingredienser
En frisk torskerogn (medium størrelse – cirka 300 gram)
En gulerod, hakket
Et løg, hakket
Et laurbærblad
Salt & peber
To skiver rugbrød, smurt med smør

Pynt
12-14 friskpillede grønlandske rejer
To citronbåde
Lidt frisk dild
To spiseskefulde mayonnaise (gerne hjemmelavet)

Bring en liter vand i kog i en gryde. Put torskerognen i vandet og lad den simre i cirka 20 minutter med guleroden, løget og krydderierne. Lad torskerognen køle af i kogevandet (det tager et par timer).
Skær torskerognen i tynde skiver og arranger skiverne ”taglagt” på de to skiver smurt groft rugbrød.
Pynt med mayonnaisen, rejerne, citronbådene og den friske dild.

TIP
Pak eventuelt torskerognen ind i plastfilm, før du putter den i det kogende vand; det mindsker risikoen for, at den falder fra hinanden under kogningen.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler gerne en frisk og syrlig, let frugtig Stuykman Wit eller Twenty 2 fra Nørrebro Bryghus til dette stykke smørrebrød med torskerogn og rejer.