OPSKRIFT: FISKEFILET MED “DILDNAISE” OG REJER

Vi serverede rødtungefileter med en frisk, smagsfyldt ”dildnaise” og håndpillede grønlandske rejer som andet stykke til den smørrebrødsmenu vi havde udviklet til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015. ”Dildnaisen” passer også fint til almindelige rødspættefileter – og er nu kommet på vores daglige menukort.

Vi udviklede en smagsfyldt ”dildnaise” (mayonnaise med finthakket dild) til rødtungefileterne, vi serverede til vores smørrebrødsmenu til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.
”Dildnaisen” blev så populær, at vi har besluttet at bruge den på vores almindelige rødspættefileter med rejer, som vi har på menukortet til hverdag …

Opskrift på pandestegte fiskefileter med ”dildnaise”

Ingredienser:
10 fiskefileter (rødtunge eller rødspætte, efter præference og sæson)
4-5 spsk. smør
Groft rugmel
Salt & peber

10 skiver groft rugbrød & smør

”Dildnaise”
3-4 dl mayonnaise, gerne en smagsfyldt hjemmelavet mayonnaise
2 bundt dild

Pynt
60-70 grønlandske rejer, pillede
10 citronbåde
10 friske dildkviste

Vend fiskefileterne i rugmel, drys lidt salt og peber på, og steg fileterne i smør på middelvarm pande – de skal have to minutter på hver side, så de stadig er saftige.
Skyl dilden og hak den fint. Rør den hakkede dild i mayonnaisen.
Når du serverer fiskefileterne, kan du enten arrangere dem på det smurte brød.
Eller – som vi gør – portionsanrette fiskefilterne på en tallerken og lade dine gæster selv smøre brødet.
I begge tilfælde hælder du ”dildnaisen” i en sprøjtepose og dekorerer fiskefileterne med ”dildnaisen”, citronbådene, dildkvistene og rejerne.

TIP
Det er nemt at lave sin egen smagsfyldte mayonnaise, men hvis du bruger købemayonnaise, så foreslår vi, at du smager den til med et par spiseskefulde sennep, salt og peber.

Drikkevarer
Vi anbefaler en frisk dilDsnaps, gerne hjemmelavet, og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus til fiskefileterne.

Opskriften blev bragt oprindeligt bragt på Danmarks bedste madblog (de har papir på det ;-)) Gastromand.dk.

Opskriften er til 10 stykker smørrebrød.