”De aromatiske Branteviksild er lynhurtigt blevet en favorit blandt stamgæsterne på Restaurant Kronborg. Kronborgs køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af en klassisk opskrift fra det lille fiskeleje Brantevik i Skåne,” skriver websitet Spiseliv.dk.
Du finder Jimmis opskrift på Branteviksild på Spiseliv.dk eller nedenfor.
Mere Branteviksild
Eller nyd et stykke med Branteviksild på Restaurant Kronborg.
Og lad gerne silden ’svømme’ i en Jacobsen Saaz Blonde.
Læs opskriften på Branteviksild
Ingredienser:
1 kg ferske sildefileter
Lage:
7 dl vand
¾ dl salt
1 ¼ dl eddike (12 %)
Brug gerne svensk Perstorp eddike (24 %), der skal fortyndes, så eddiken holder 12 %.
Krydderier:
2 ½ dl hvidt sukker
2 ½ dl brun farin
1 tsk. salt
40 knuste hvide peberkorn
40 knuste allehåndekorn
2 store groft hakkede almindelige løg
2 store groft hakkede rødløg
Saften af 1 citron
1 spsk. friskkværnet sort peber
2 laurbærblade
1 bundt hakket dild
1 bundt hakket purløg
Rens og filetér sildefileterne. Læg fileterne i et fad.
Bland ingredienserne til lagen i en gryde og lad dem koge op.
Tag gryden fra ilden og lad den køle af. Hæld lagen over sildefileterne og lad
dem ligge i lagen i køleskab i et døgn.
Træk skindet af fileterne. Læg dem lagvis med krydderierne i et fad. Stil fadet i køleskab i et par døgn. Krydderierne ’smelter’ til en lage, som marinerer fileterne.
Servér Branteviksild som frokostret på groft rugbrød – eller som
middagsret med kogte nye kartofler.
Aktiv tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter plus minimum tre døgn til at trække
Antal: Cirka 20 sild
Sværhedsgrad: Let
Foto af Mira Arkin fra Spiseliv.dk.