Opskrift: Branteviksild på Spiseliv.dk

De aromatiske Branteviksild er lynhurtigt blevet en favorit blandt vores stamgæster. Køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af en klassisk opskrift fra det lille fiskeleje Brantevik i Skåne. Du finder Jimmis opskrift på websitet Spiseliv.dk – eller nederst på denne side.

”De aromatiske Branteviksild er lynhurtigt blevet en favorit blandt stamgæsterne på Restaurant Kronborg. Kronborgs køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af en klassisk opskrift fra det lille fiskeleje Brantevik i Skåne,” skriver websitet Spiseliv.dk.

Du finder Jimmis opskrift på Branteviksild på Spiseliv.dk eller nedenfor.

Mere Branteviksild
Eller nyd et stykke med Branteviksild Restaurant Kronborg.
Og lad gerne silden ’svømme’ i en Jacobsen Saaz Blonde.

Læs opskriften på Branteviksild

Ingredienser:
1 kg ferske sildefileter

Lage:
7 dl vand
¾ dl salt
1 ¼ dl eddike (12 %)
Brug gerne svensk Perstorp eddike (24 %), der skal fortyndes, så eddiken holder 12 %.

Krydderier:
2 ½ dl hvidt sukker
2 ½ dl brun farin
1 tsk. salt
40 knuste hvide peberkorn
40 knuste allehåndekorn
2 store groft hakkede almindelige løg
2 store groft hakkede rødløg
Saften af 1 citron
1 spsk. friskkværnet sort peber
2 laurbærblade
1 bundt hakket dild
1 bundt hakket purløg

Rens og filetér sildefileterne. Læg fileterne i et fad.
Bland ingredienserne til lagen i en gryde og lad dem koge op.
Tag gryden fra ilden og lad den køle af. Hæld lagen over sildefileterne og lad
dem ligge i lagen i køleskab i et døgn.
Træk skindet af fileterne. Læg dem lagvis med krydderierne i et fad. Stil fadet i køleskab i et par døgn. Krydderierne ’smelter’ til en lage, som marinerer fileterne.

Servér Branteviksild som frokostret på groft rugbrød – eller som
middagsret med kogte nye kartofler.

Aktiv tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter plus minimum tre døgn til at trække
Antal: Cirka 20 sild
Sværhedsgrad: Let

Foto af Mira Arkin fra Spiseliv.dk.